Abonare Online

:

Abonare Online

banner

Caută

Ziua Energiei sărbătorită în localitățile Moldovei

Marți, 16 Iulie 2019 05:49
Ziua Energiei în Cantemir Ziua Energiei în Cantemir

Ziua Energiei este tot mai populară în Moldova. Anul acesta, în 15 localități din R. Moldova au avut loc activități de promovare a energiei durabile, cu genericul Ziua Energiei. Evenimentele au avut loc în perioada mai–iunie 2019, fiind organizate de primării semnatare ale Convenției Primarilor privind Clima și Energia, cu sprijinul proiectului UE „Convenția Primarilor – Est”. Zilele Energiei au avut drept scop creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor cu privire la eficiența energetică, utilizarea surselor regenerabile de energie, adaptarea la schimbarea climei.

Astfel, peste 6500 de cetățeni au participat la diverse activități de informare a populației și educativ-congnitive pentru copii și maturi. Ziua Energiei a fost celebrată prin lecții deschise și ore tematice în școli; mese rotunde cu participarea autorităților locale din regiune; concursuri de desen și pictură; concerte; expoziții privind regenerabilele; discuții cu cetățenii. Practic fiecare localitate a organizat tururi pe bicilete, dar și desene pe asfalt, expoziții și victorine. Cei mai activi participanți au primit premii oferite de primării și proiect UE „Convenția Primarilor – Est”.

 

La Budești, Vișniovca, Telița, Strășeni, Cimișlia, Sărata Veche și Lozova, Ziua Energiei a fost organizată pentru prima data. În localitățile Cantemir, Ocnița, Ialoveni, Călărași, Feștelița sau Chișinău, Ziua Energiei a devenit deja tradiție.

 

La nivel european, Săptămâna Europeană a Energiei Durabile  a fost marcată în perioada 17 - 21 iunie 2019. 

Rate this item
(0 votes)
Vizualizări 299 ori

Tranzactii

ASCULTĂ LIVE - ECO FM

Abonați-vă la site-ul nostru

Pentru a vă abona la site întroduceți adresa Dvs. de email în câmpul de mai jos

Cum ne puteți găsi

loading maps...
C: Adresa Noastra
13 str. S. Lazo,Chișinău,Republica Moldova