Abonare Online

:

EDITORIAL

  • SLUGA DIN CAPUL MESEI SLUGA DIN CAPUL MESEI
    Moldovenii au trecut prin multe încercări de îndoctrinare și umilire colectivă. Creduli din fire, nu o singură dată, ei s-au trezit înșelați, scuipați, furați sau călcați în picioare. Lupi în blană de oaie le-au intrat în curte, cerându-le să-i facă…
    Read more... Join club

Abonare Online

banner

Caută

CONCURSUL „FII UN ARTIST AL DUNĂRII 2017”

Miercuri, 19 Aprilie 2017 09:26

Implică-te, fii activ – pentru o Dunăre mai curată!

Copiii din toate şcolile, asociaţiile obşteşti, centrele pentru copii din arealul bazinului Dunărean sunt invitaţi să participe cu lucrări creative la concursul Fii un Artist al Dunării, care a reunit începând din anul 2004, mii de copii de-a lungul bazinului Dunărean.

Concursul este organizat de Parteneriatul Global pentru Apă din Europa Centrală şi de Est (GWP CEE), în comun cu Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunăre (ICPDR) şi încurajează copiii să atragă o mai mare atenţie la râurile din preajma localităţilor şi să reflecte, prin artă, ce înseamnă mediul înconjurător pentru ei.

La competiţie pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani. Sunt două etape: naţională şi internaţională. Juriul din R. Moldova va selecta şi premia câştigătorii la nivel naţional, iar lucrarea care va acumula cel mai mare punctaj va participa la etapa internaţională a concursului. 

Data limită de depunere a lucrărilor este 20 iulie 2017.

 

Condiţiile concursului:
Pentru a intra în competiţie, copiii din ţările ce se află în bazinul Dunărean trebuie să se deplaseze pe malul unui râu (Dunărea sau un afluent al acesteia. În cazul Republicii Moldova fluviul Prut şi afluenţii săi) şi să creeze lucrări folosind materiale găsite în preajma râului. Astfel, se pot crea lucrări inspirate de ecosistemul acvatic sub formă de sculptură, mozaic, colaj; materialele recomandate sunt fie cele naturale, precum lemn (adus de ape), pietre, păpuriş, nisip, etc., fie deşeuri găsite la mal. Anul acesta, competiţia include şi subcategoria VIDEO. Copiilor li se propune să participe la concurs cu o înregistrare video de 1 minut (realizată cu telefonul mobil, camera video, de menţionat că nu vor fi acceptate animaţiile), în care va fi transmis un mesaj important comunităţii în contextul tematicii Concursului.

În acest an, tema concursului este „Implicăte, fii activ - pentru o Dunăre mai curată!”. 

 

Participanţii la concurs trebuie să fotografieze lucrarea şi să o expedieze până pe 20 iulie 2017 în adresa MEM: str. S. Lazo, 13, Chişinău, MD 2004 sau prin e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., cu menţiunea „Concursul Artistul Dunării”. Fiecare lucrare trebuie să fie însoţită de titlu/ nume autor/clasă/vârsta/ şcoala/profesorul coordonator. Dimensiunea minimă pentru o fotografie digitală este de 1 MB în format JPEG / în format electronic la o rezoluţie de 150 dpi. Atenţie, desene şi tablouri NU sunt acceptate în concurs. 

Rezultatele vor fi făcute publice pe pagina web a Mişcării Ecologiste din Moldova (www. mem.md). Numele câştigătorilor la etapa naţională va fi publicat în revista NATURA. 

 

Premiile concursului:

Creatorul celei mai bune lucrări la nivel internaţional va primi titlul de Artist al Dunării şi va fi recompensat cu premii motivante - aparat foto profesional şi alte echipamente. În acelaşi timp, cele mai bune 10 lucrări selectate la etapa naţională vor fi premiate cu diplome, seturi de cărţi, chipiuri, maiouri, precum şi alte premii atractive. 

 

Participarea la competiţie presupune consimţământul câştigătorului privind publicarea numelui şi a lucrării în diverse materiale promoţionale. ICPDR şi GWP CEE îşi rezervă dreptul de a utilizare fotografiile şi imaginile video din concurs fără acordul suplimentar, în scris, al participanţilor.

 

Mai multe detalii pe: www.mem.md, www.danubeday.org.

Rate this item
(0 votes)
Vizualizări 33907 ori

Tranzactii

Recomandat

MEM Sigla

 

ASCULTĂ LIVE - ECO FM

Galerie Foto

Galerie_fotoGalerie_fotoGalerie_fotoGalerie_fotoGalerie_fotoGalerie_foto

Abonați-vă la site-ul nostru

Pentru a vă abona la site întroduceți adresa Dvs. de email în câmpul de mai jos

Cum ne puteți găsi

loading maps...
C: Adresa Noastra
13 str. S. Lazo,Chișinău,Republica Moldova