Abonare Online

:

EDITORIAL

  • Școala, grădina uitată Școala, grădina uitată
    Au trecut 27 de ani de la Declarația de Independență, dar învățământul, școala și educația nu au ajuns o prioritate reală în R. Moldova. Nici pentru stat, nici pentru cetățeni, nici pentru societate.
    Read more... Join club

Galerie Foto

Galerie_fotoGalerie_fotoGalerie_fotoGalerie_fotoGalerie_fotoGalerie_foto

Abonare Online

Campanie NATURA

Cernăuțiul nu vrea noi hidrocentrale pe Nistru

Marți, 20 Junie 2017 15:32

Conform ziarului Libertatea Cuvântului, Consiliul orășenesc Cernăuți se opune construcției celor șase hidrocentrale pe Nistru.

Membrii Consiliului orășenesc Cernăuți au adresat zilele acestea o solicitare tuturor autorităților posibile (Ministerul Mediului, Ministerul Energiei, Parlamentului, Cabinetului de Miniștri, Președintelui, precum și Consiliului Regional Cernăuți), privind instituirea unui moratoriu pentru demararea lucrărilor de construcție a celor șase hidrocentrale de pe râul Nistru. În timpul sesiunii Consiliului orășenesc, primarul orașului Cernăuți Oleksii Kaspruk a declarat că ridicarea hidrocentralelor va înrăutăți considerabil calitatea apei și va afecta nivelul ei.

Reamintim că în 2016, Guvernul a adoptat Programul de dezvoltare hidroenergică până în anul 2026, program care prevede construirea a șase hidrocentrale pe cursul superior al Nistrului.

Această dorință a Kievului de a construi noi hidrocentrale este o problemă spinoasă nu doar în ceea ce privește faptul că acestea ar aduce probleme din punct de vedere ecologic pe râul Nistru, dar creează animozități și între Republica Moldova și Ucraina. Construirea hidrocentralelor poate lăsa fară surse de apă o mare parte a Republicii Moldova.

 

Sursa: www.10tv.md

Rate this item
(0 votes)
Vizualizări 28673 ori

Abonați-vă la site-ul nostru

Pentru a vă abona la site întroduceți adresa Dvs. de email în câmpul de mai jos

Cum ne puteți găsi

loading maps...
C: Adresa Noastra
13 str. S. Lazo,Chișinău,Republica Moldova