Abonare Online

:

EDITORIAL

  • PRIMUL PARLAMENT PRIMUL PARLAMENT
    Primul Parlament se năștea dintr-o uriașă speranță în deșteptarea Moldovei înrobite. Peste harta imensă a imperiului sovietic, înroșită de sânge nevinovat, cernea o ploiță timidă de împrospătare. Stropi rari de apă vie îndrăzneau să lovească în sârma ghimpată întinsă de la Prut până la Sahalin.…
    Read more... Join club

Abonare Online

banner

Caută

Cernăuțiul nu vrea noi hidrocentrale pe Nistru

Marți, 20 Junie 2017 15:32

Conform ziarului Libertatea Cuvântului, Consiliul orășenesc Cernăuți se opune construcției celor șase hidrocentrale pe Nistru.

Membrii Consiliului orășenesc Cernăuți au adresat zilele acestea o solicitare tuturor autorităților posibile (Ministerul Mediului, Ministerul Energiei, Parlamentului, Cabinetului de Miniștri, Președintelui, precum și Consiliului Regional Cernăuți), privind instituirea unui moratoriu pentru demararea lucrărilor de construcție a celor șase hidrocentrale de pe râul Nistru. În timpul sesiunii Consiliului orășenesc, primarul orașului Cernăuți Oleksii Kaspruk a declarat că ridicarea hidrocentralelor va înrăutăți considerabil calitatea apei și va afecta nivelul ei.

Reamintim că în 2016, Guvernul a adoptat Programul de dezvoltare hidroenergică până în anul 2026, program care prevede construirea a șase hidrocentrale pe cursul superior al Nistrului.

Această dorință a Kievului de a construi noi hidrocentrale este o problemă spinoasă nu doar în ceea ce privește faptul că acestea ar aduce probleme din punct de vedere ecologic pe râul Nistru, dar creează animozități și între Republica Moldova și Ucraina. Construirea hidrocentralelor poate lăsa fară surse de apă o mare parte a Republicii Moldova.

 

Sursa: www.10tv.md

Rate this item
(0 votes)
Vizualizări 29211 ori

Tranzactii

Recomandat

MEM Sigla

 

ASCULTĂ LIVE - ECO FM

Galerie Foto

Galerie_fotoGalerie_fotoGalerie_fotoGalerie_fotoGalerie_fotoGalerie_foto

Abonați-vă la site-ul nostru

Pentru a vă abona la site întroduceți adresa Dvs. de email în câmpul de mai jos

Cum ne puteți găsi

loading maps...
C: Adresa Noastra
13 str. S. Lazo,Chișinău,Republica Moldova