Abonare Online

:

EDITORIAL

  • DESCOPERĂ MOLDOVA DESCOPERĂ MOLDOVA
    E vară, e luna lui cuptor, e anotimpul concediilor, vacanţelor și călătoriilor. Lanurile de grâne poleite în aur se mișcă în valuri; câmpurile ondulate, acoperite de floarea-soarelui, se deschid în faţa ochilor ca o binecuvântare; pâlcurile de cicoare albastră, împrăștiate pe ogoare și în apropiere de drumuri, coboară azuriul…
    Join club

Galerie Foto

Galerie_fotoGalerie_fotoGalerie_fotoGalerie_fotoGalerie_fotoGalerie_foto

Abonare Online

Campanie NATURA

Cernăuțiul nu vrea noi hidrocentrale pe Nistru

Marți, 20 Junie 2017 15:32

Conform ziarului Libertatea Cuvântului, Consiliul orășenesc Cernăuți se opune construcției celor șase hidrocentrale pe Nistru.

Membrii Consiliului orășenesc Cernăuți au adresat zilele acestea o solicitare tuturor autorităților posibile (Ministerul Mediului, Ministerul Energiei, Parlamentului, Cabinetului de Miniștri, Președintelui, precum și Consiliului Regional Cernăuți), privind instituirea unui moratoriu pentru demararea lucrărilor de construcție a celor șase hidrocentrale de pe râul Nistru. În timpul sesiunii Consiliului orășenesc, primarul orașului Cernăuți Oleksii Kaspruk a declarat că ridicarea hidrocentralelor va înrăutăți considerabil calitatea apei și va afecta nivelul ei.

Reamintim că în 2016, Guvernul a adoptat Programul de dezvoltare hidroenergică până în anul 2026, program care prevede construirea a șase hidrocentrale pe cursul superior al Nistrului.

Această dorință a Kievului de a construi noi hidrocentrale este o problemă spinoasă nu doar în ceea ce privește faptul că acestea ar aduce probleme din punct de vedere ecologic pe râul Nistru, dar creează animozități și între Republica Moldova și Ucraina. Construirea hidrocentralelor poate lăsa fară surse de apă o mare parte a Republicii Moldova.

 

Sursa: www.10tv.md

Rate this item
(0 votes)
Vizualizări 10131 ori

Abonați-vă la site-ul nostru

Pentru a vă abona la site întroduceți adresa Dvs. de email în câmpul de mai jos

Cum ne puteți găsi

loading maps...
C: Adresa Noastra
13 str. S. Lazo,Chișinău,Republica Moldova