Abonare Online

:

EDITORIAL

  • PRIMUL PARLAMENT PRIMUL PARLAMENT
    Primul Parlament se năștea dintr-o uriașă speranță în deșteptarea Moldovei înrobite. Peste harta imensă a imperiului sovietic, înroșită de sânge nevinovat, cernea o ploiță timidă de împrospătare. Stropi rari de apă vie îndrăzneau să lovească în sârma ghimpată întinsă de la Prut până la Sahalin.…
    Read more... Join club

Abonare Online

banner

Caută

Consultări publice la Edineț

Joi, 19 Noiembrie 2015 10:27
  • Autor:  Natura

În conformitate prevederile art. 19, p. 2 din Legea nr. 86 din 29.05.2014 privind evaluarea impactului asupra mediului, compania „IMPORTEX-TRANS” S.R.L., în parteneriat cu Î.M. „GLOBECO International” S.R.L., anunţă începând cu 15 noiembrie 2015 iniţierea consultărilor publice asupra proiectului programului de realizare a evaluării impactului asupra mediului la „Instalarea a două turbine eoliene în extravilanul or. Edineţ”.

 

Scopul de bază este producerea energiei electrice eoliene ecologic pure pentru consumatorii din Republica Moldova.

 

Informaţii generale: 

Utilizarea surselor regenerabile de energie este una din cele mai importante probleme ale zilelor noastre, deoarece folosirea energiei bazată pe combustibilii fosili a provocat deja daune ireparabile mediului înconjurător.  Producerea energiei electrice eoliene este în prezent cu siguranţă una dintre tehnologiile ce se dezvoltă foarte rapid şi joacă un rol important, contribuind la crearea unor politici energetice durabile şi competitive în Europa şi întreaga lume. Realizarea proiectului va contribui la consolidarea securităţii energetice a Republicii Moldova, care este puternic dependentă de importul de combustibili şi electricitate, prin producerea acesteia pe teritoriul ţării, de asemenea, la combaterea schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi majorarea ponderii producţiei de energie electrică din surse regenerabile de energie.

Ca urmare a implementării proiectului  se va realiza instalarea a două turbine eoliene în extravilanul nordic al or. Edineţ,cu puterea totală de 3,3 MW. Acest fapt va permite producerea şi utilizarea energiei verzi din surse regenerabile, va contribui la atingerea obiectivului Strategiei energetice a Republicii Moldova până în anul 2030, va contribui la utilizarea energiei produse din surse regenerabile raportate la consumul total intern în măsură de 20% către anul 2020. 

Comentariile pe marginea proiectului programului de realizare a activităţii planificate „Instalarea a două turbine eoliene în extravilanul or. Edineţ, cu puterea totală instalată de 3,3 MW” supus consultărilor publice, pot fi expediate până pe data de 30 noiembrie 2015 pe adresa electronică: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., la numărul de telefon: 069993432, la sediul companiei Î.M. „GLOBECO International” S.R.L. (MD-2009, Republica Moldova, mun. Chişinău, str. Mateevici, 76), la sediul companiei ”IMPORTEX-TRANS” S.R.L. (MD-4601, oraşul Edineţ, str. Florar, 76) sau la sediul Primăriei oraşului Edineţ (MD-4601, oraşul Edineţ, str. Octavian Cirimpei, 30).

Proiectul Programului de realizare a evaluării impactului asupra mediului a activităţii „Instalarea a două turbine eoliene în extravilanul or. Edineţ, cu puterea totală instalată de 3,3 MW” şi cererea de coordonare a proiectului către Ministerul Mediului al Republicii Moldova sunt disponibile pe pagina web: www.natura.md, la sediul Î.M. „GLOBECO International” S.R.L., la sediul ”IMPORTEX-TRANS” S.R.L.şi la sediul Primăriei oraşului Edineţ.

Pentru informații suplimentare, consultați documentele atașate.

Rate this item
(0 votes)
Vizualizări 2285 ori

Tranzactii

Recomandat

MEM Sigla

 

ASCULTĂ LIVE - ECO FM

Galerie Foto

Galerie_fotoGalerie_fotoGalerie_fotoGalerie_fotoGalerie_fotoGalerie_foto

Abonați-vă la site-ul nostru

Pentru a vă abona la site întroduceți adresa Dvs. de email în câmpul de mai jos

Cum ne puteți găsi

loading maps...
C: Adresa Noastra
13 str. S. Lazo,Chișinău,Republica Moldova