Abonare Online

:

Abonare Online

banner

Caută

300 DE TREPTE ÎN URCUŞ

Marți, 04 Aprilie 2017 08:22

     Trăim împreună bucuria unei împliniri care iese spectaculos din tiparele obișnuitului. Ținem în mână numărul revistei NATURA pe care am caligrafiat cu drag – 300. E sufletul nostru deschis către oameni, e povestea frumoasă a unei familii mari, care crede în renașterea Basarabiei, în idealurile naţionale și rămâne să îngrijească pământul natal și grădina casei părintești în timpuri de zguduiri sociale și de transformări dureroase. Dacă ne gândim că primul număr a apărut în anul 1990, în altă ţară, care s-a prăbușit și care azi nu mai există, iar NATURA a prohodit cel mai odios imperiu și își continuă drumul spre inimile oamenilor, ne dăm seama că Dumnezeu ne măsoară nu după numărul de rachete, tancuri sau bombe nucleare, ci după iubirea pe care o împrăștiem în lume. Până la urmă, iată că o simplă foaie, dar una care aduce lumina, bunătatea și dragostea, se dovedește a fi mai puternică și mai longevivă chiar și decât un imperiu, care speria popoarele și care ajunsese spaima întregii planete. E o lecţie pe care smintiţii lumii, înveliţi în zdrenţele populismului mincinos, nu o pot înţelege și, de aceea, pun miza lor pe confruntări sângeroase, nu pe pace și iubire de oameni.
     Trăim o bucurie aparte, scriind pentru un număr festiv, dar ne ținem departe de zgomotul deșert al laudelor umflate și ne ferim de aprecierile oficiale. Noi ne cunoaștem foarte bine prietenii adevărați, dar și dușmanii care uneltesc de ani de zile împotriva noastră, a valorilor naționale, ecologice și democratice pe care le promovăm consecvent și fără compromisuri. Avem tărie și imunitate la atacurile în haită. Ceea ce putem afirma cu certitudine astăzi, când avem în față un tezaur de 300 de numere, este că mai repede acceptăm ca dușmanii actuali să ne închidă revista, decât să-i schimbăm mesajul, direcția și programul. Oricum, nimic nu o să le reușească, fiindcă ura lor patologică față de neamul românesc și față de oamenii de bună credință din R. Moldova o să-i ducă la pierzanie și la sinucidere politică. Mai rău o să fie atunci, când Rogozin nu va mai plăti acești mercenari și ei vor alerga la București să demonstreze că toată viața lor au luptat pentru unire. Izolați în țarcul zoologic pe care singuri și l-au ridicat în jur, sfârșitul lor va fi jalnic, căci ei se vor sfâșia între ei cu o cruzime de fiară încolțită. Dar, să-i lăsăm în judecata Domnului...
     Familia mare despre care vorbim permanent și cu legitimă mândrie este reprezentată de prietenii revistei NATURA. Cine sunt cititorii noștri și ce fibră ascunsă ne leagă atât de strâns încât mergem împreună de peste un sfert de veac? Cu certitudine, ei sunt oameni frumoși la suflet, care în timpuri pustiitoare nu se frâng sub vijelii străine, ci își îngrijesc cu demnitate baștina, își iubesc casa părintească, natura, limba română și istoria noastră zbuciumată. Ei fac parte din acea nevăzută, dar miraculoasă rădăcină de foc pe care se sprijină Basarabia profundă și o alimentează cu sevele tari ale iubirii de țară și ale rezistenței. Ei sunt cei care apără identitatea și onoarea acestui popor înșelat și părăsit de mai marii zilei. Ei au grijă ca în localitățile lor uitate să aducă speranța și încrederea în sufletele răvășite și în casele înghețate ale consângenilor. Suntem convinși că din asemenea familii se nasc oamenii de mâine, care vor fi total diferiți de lăcustele, hârburile, mancurții și mercenarii de astăzi care ocupă președinția și alte instituții de stat, că ei își vor asuma întreaga răspundere pentru a scoate Moldova din mlaștina minciunilor dodoniste și pentru a o readuce Acasă, la sânul poporului din care a fost smulsă cu forța de tancurile sovietice. Mai adăugăm, că pentru echipa redacțională este foarte important că din decembrie 2016, a făcut o legătură modernă cu întreaga Ţară, dar și cu sutele de mii de moldoveni aflați la muncă sau la studii peste hotarele R. Moldova, oferindu-le tuturor compatrioților posibilitatea să se aboneze online la NATURA (www.natura.md) și să primească varianta PDF în orice ţară de pe glob. Nouă ne este dor de părinţii și fraţii noștri din diasporă și suntem convinși că și lor, la fel, le este dor de Moldova natală. Astfel, le oferim tuturor o fărâmă din baștina lor, adusă cu multă dragoste, pe diferite meridiane, în fiecare lună, de NATURA.
     Un cuvânt de aleasă prețuire și recunoștință aduc minunatei echipe NATURA și pentru fiecare colaborator aparte care de-a lungul anilor a contribuit prin partea sa de suflet la încurajarea cititorilor, îndemnându-i la fapte frumoase. Recunosc, cu mândrie, că fără dragostea lor față de oameni și natură, față de limba română și față de istoria noastră dramatică, nu ne-am fi putut lua zborul, lună de lună, timp de peste un sfert de veac, spre inimile și casele Domniilor Voastre. Afară ninge, sau timpul ne fu lguiește anii și răsfoiește amintirile a 300 de numere? 

Vă iubim și vă îmbrățișăm cu drag, echipa revistei naționale „NATURA”, 1990-2017

Rate this item
(0 votes)
Vizualizări 28518 ori

Tranzactii

ASCULTĂ LIVE - ECO FM

Abonați-vă la site-ul nostru

Pentru a vă abona la site întroduceți adresa Dvs. de email în câmpul de mai jos

Cum ne puteți găsi

loading maps...
C: Adresa Noastra
13 str. S. Lazo,Chișinău,Republica Moldova