Abonare Online

:

Abonare Online

banner

Caută

MUTANŢII

Joi, 22 Februarie 2018 09:13
  • Autor:  Alecu RENIȚĂ

Mutantul e o corcitură hidoasă dintre mancurţi și homo sovieticus, dintre secăturile locale din perioada URSS, care își ascundeau originea, limba, istoria lor naţională, își dădeau odraslele la școlile rusești, vorbeau cu dispreţ despre Moldova și – urmașii lor de astăzi, – lepădături și cozi de topor, care la comanda stăpânului de la Kremlin, au îndrăgit subit Moldova, pe moldoveni și pe Ștefan cel Mare. Mutantul e o încrucișare monstruoasă dintre criminalii de ieri, care îi deportau, îndobitoceau și rusificau pe moldoveni, și fariseii de astăzi, care, ca și înaintașii lor, îi dispreţuiesc pe moldoveni, dar se prezintă ca apărători ai moldovenilor, dar, mai ales, ai statalităţii moldovenești. Mutantul e un amestec toxic, foarte periculos, dintre tot ce a avut mai rău Moldova de-a lungul timpului și adunătura actuală de paraziţi, care jefuiește fără milă populaţia disperată, o ruinează și o sperie cu pierderea statalităţii.


Politicianul Igor Dodon a venit ca un blestem peste capul moldovenilor. Plămădit din minciună, făţărnicie, ură și trădare, el se aseamănă cu smintitul satului care cheamă gospodarii să facă horă în cimitir. Comportamentul lui de șef al statului insultă demnitatea naţională și bunul simţ de totdeauna al moldovenilor. Declaraţiile și faptele sale sunt încărcate de ură faţă de poporul său și faţă de jertfa de sânge a sute de generaţii care au apărat cu sabia pământul strămoșesc, limba română, credinţa și istoria noastră milenară. Cu și fără ocazie, el intră în biserică, nu pentru a se ruga și a se curăţa de păcate, ci, vorba fostului său coleg de partid Tkaciuk, pentru a strica aerul. De orice se atinge individul – spurcă și profanează. Lipsa celor 7 ani de acasă, bădărănia și incultura îl reprezintă și îl arată în toată hidoșenia sa morală. Zâmbetul lui Dodon e zâmbetul lui Iuda, care se bucură de cei 30 de arginţi câștigaţi cu preţul trădării. Nu rătăcirile și greșelile îl caracterizează, ci ranchiuna faţă de toţi cetăţenii R. Moldova. Dacă ar fi avut sprijinul stăpânului de la Kremlin, nu s-ar fi ferit să organizeze, ceea ce insinuează și instigă – confruntări între diferite grupuri etnice, și nu numai – până la declanșarea unui război civil. Cred că ar fi necesar să găsim un răspuns la întrebarea: care este misiunea de bază a acestei lacome, fudule și jalnice marionete?


De 27 de ani mutanţii ne aruncă în tranșeele unui devastator război de uzură, care ne sfarmă încrederea în forţele proprii și ne distruge speranţa în viitor. De 27 de ani societatea moldovenească nu coboară de pe baricade și își irosește energiile în confruntări false, impuse și stimulate de ideologii de la Kremlin, confruntări legate de orientarea politică, de originea, patria și limba moldovenilor. Prin Declaraţia de Independenţă, Primul Parlament a încercat să închidă dezbaterile sterile, antiștiinţifice și să pună capacul, pentru totdeauna, peste războiul identitar, adus pe pământul Moldovei de Rusia imperială. Din păcate, vechea nomenclatură comunistă a reușit să submineze conţinutul Declaraţiei de Independenţă și să introducă în Constituţia din 1994 articolul 13, un fals care continuă să păstreze minciuna și influenţa rusească în Basarabia și să-i dezbine pe moldoveni. Iar președinţii P. Lucinschi, V. Voronin și I. Dodon au avut aceeași misiune – de a menţine în viaţă, cu orice preţ, aberanta teorie stalinistă că moldovenii și românii sunt două popoare diferite, de a nu permite, sub nici o formă, ca R. Moldova să se dezvolte și să prospere ca un stat de drept în interiorul familiei ţărilor Uniunii Europene. Ei au folosit, iar Dodon mai folosește la maximum instituţia prezidenţială, pentru a alimenta românofobia în rândul populaţiei îndoctrinate de propaganda rusească și de a ţine poporul în neîncredere și ură faţă de Europa, România și SUA.

 

În comparaţie cu predecesorii săi – Lucinschi și Voronin – care încercau, de ochii lumii, să arate că sunt conducători ai unui stat independent, Igor Dodon se complace în rolul de reprezentant al Federaţiei Ruse în R. Moldova. Din exces de zel, dar și din foarte multă prostie și îngâmfare personală, acest Juju al lui Putin, se aventurează să ameninţe Uniunea Europeană și NATO, să aiurească despre Moldova Mare, să facă front comun cu Tiraspolul și Comratul împotriva Chișinăului, să intimideze tinerii și să oprească mersul firesc al istoriei contemporane. Sfâșiat de complexe de inferioritate și mânat de pofte dictatoriale, acest profitor cu obrazul mai gros decât tureatca, după ce a cheltuit zeci de milioane de lei pe plăceri personale, distracţii, călătorii, vacanţe, deplasări peste hotare, continuă să otrăvească poporul cu minciuni, ţipând de la vila boierească de la Condriţa (în timp ce jupoaie câte un porc pentru fraţii de la Moscova) că forţe externe vor să distrugă statalitatea. Și fiindcă mancurţii, impostorii, nulităţile, profitorii și mutanţii de tot soiul se erijează în apărători ai R. Moldova, a venit timpul să le spunem drept în ochi cine sunt ei, ce fel de stat au făcut timp de un sfert de veac și de ce distrug ei statalitatea moldovenească. Mutanţii de tip Igor Dodon, Vladimir Voronin sau Zinaida Greceanâi, indiferent de vârstă, au fost împotriva renașterii naţionale a moldovenilor în perioada de ocupaţie sovietică și au făcut front comun după Declaraţia de Independenţă din 27 august 1991, pentru a submina orice construcţie statală moldovenească ieșită de sub controlul Federaţiei Ruse. Ei au susţinut agresorii ruși în războiul de pe Nistru și nu patrioţii moldoveni, care își apărau pământul natal cu  preţul vieţii.

 

Mutanţii neocomuniști, agrarieni,socialiști și interfrontiști, dirijaţi de serviciile speciale de la Moscova, au distrus temeliile naţionale și democratice ale statului de drept moldovenesc, început de Primul Parlament, ei au dat foc Declaraţiei de Independenţă și au construit un stat oligarhic și corupt după chipul și asemănarea lor, în care bandiţii milionari huzuresc la libertate, iar poporul flămânzește și a ajuns de azi pe mâine. Statul mafiot, pe care l-a construit Lucinschi, Sangheli, Diacov, Voronin, Lupu, Ostapciuc, Tarlev, Greceanâi, Dodon, Filat, Plahotniuc, a ucis încrederea cetăţenilor și, mai ales a tineretului, în statalitatea  moldovenească. Voi, hiene nesătule, care aţi luat ultima bucăţică de pâine de la gura copiilor sărmani, aţi îngropat R. Moldova, fiindcă aţi făcut statul pentru un grup restrâns de vampiri, nu pentru un popor. Evident, pentru Dodon și familia sa, – statalitatea e dulce, dar pentru milioane de moldoveni? Poate, după ce a cheltuit sume uriașe în vacanţele și călătoriile sale, șeful statului ne spune, dacă timp de un an și ceva a rezolvat măcar o singură problemă de interes naţional?

 

În urma încrucișării monstruoase dintre mancurţi, homo sovieticus, pușlamalele și lepădăturile de alaltăieri, de ieri și de azi au apărut mutanţii. Ei își schimbă numele în comuniști, interfrontiști, agrarieni, socialiști, dar esenţa lor rămâne aceeași – slugoi ce slujesc stăpânii de la Moscova și urăsc R. Moldova, deopotrivă – pe moldoveni. Acum au comanda să apere statalitatea lor și să-i iubească provizoriu pe moldoveni. Păzea, feriţi-vă de mutanţi și de îmbrăţișarea lor fariseică! Ei deja au luat cei 30 de arginţi pentru a vă „apăra”.

Rate this item
(0 votes)
Vizualizări 1397 ori

Tranzactii

ASCULTĂ LIVE - ECO FM

Abonați-vă la site-ul nostru

Pentru a vă abona la site întroduceți adresa Dvs. de email în câmpul de mai jos

Cum ne puteți găsi

loading maps...
C: Adresa Noastra
13 str. S. Lazo,Chișinău,Republica Moldova