Abonare Online

:

Abonare Online

banner

Caută

„SALVATORII”

Luni, 28 Mai 2018 13:08
  • Autor:  Alecu RENIȚĂ

Bucuria de a vedea Chișinăul inundat de pomii în floare ne-a fost răpită de „salvatorii” Ivan Ceban și Zina Carabina.

De pe puzderia de panouri uriașe, instalate de la intrarea în oraș până în centru, mutrele lor crispate, îi sperie pe elevi în drum spre școală și pe șoferii începători. Iar nouă, vechilor locuitori ai capitalei, ne provoacă dezgust și silă, fiindcă dincolo de faptul că suntem sătui de ei ca de ciuma brună și roșie, de partidul și președintele lor, „salvatorii”ne murdăresc spaţiul public și se bagă cu forţa în ochii noștri. Ca răzbunare pe condiţia lor de slugoi a intereselor imperiale rusești și pe neputinţa de a avea poziţie verticală, ei s-au cocoţat pe panourile de sute de mii de lei și, de acolo, încearcă să înșele lumea cu sloganul perfid – „salvăm capitala, apoi salvăm și ţara”. Iarăși, nepoftiţi de nimeni, apar „salvatorii”?

Până mai ieri se numeau „eliberatori” și ne dădeau în cap cu bâta să-i iubim necondiţionat, să le mulţumim non-stop că ne-au făcut oameni, că ne-au eliberat de sub români, că ne-au dezmembrat neamul și ţara, că ne-au luat pâinea de la gura copiilor, că ne-au fericit, deportându-ne în Siberia sau omorândune acasă prin înfometare și teroare. Acum, când cad măștile de pe „eliberatori” și se vede faţa lor adevărată, năclăită de sângele nevinovat a milioane de victime, pentru a prosti moldovenii în continuare, ei își schimbă numele în „salvatori”. Ar fi prea de tot, să-i lăsăm a câta oară, să intre cu cizmele lor murdare și rupte, în Casa Mare a moldovenilor, să le ia munca de pe masă, să le distrugă familia și viaţa, să-i arunce pe drumuri de pribegie, să le ia averea agonisită și să declare senin că abuzul și crima lor înseamnă salvare.

E timpul să înţelegem, de la copii până la pensionari, că marile nedreptăţi comise împotriva Moldovei istorice, le aparţin „eliberatorilor” și „salvatorilor” Rusiei ţariste și sovietice, care ne-au rupt din trupul Ţării și a neamului românesc la 1812 și 1940, mutilându-ne destinul și îmbolnăvindune de complexul inferiorităţii și a capului plecat. Orice „eliberare” sau „salvare” ne-a costat pierderi teritoriale din moșia strămoșească, furturi neîntrerupte din zestrea spirituală și materială a moldovenilor, tăierea rădăcinilor și ștergerea memoriei colective a băștinașilor. De ce pretinșii „salvatori”, cu dodonul lor în frunte, nu au un pic de obraz să recunoască deschis că groparul Moldovei lui Ștefan cel Mare a fost Rusia ţaristă și nu Turcia otomană; că Cetatea Albă, Hotinul, ieșirea la Marea Neagră și la Dunăre ne-au fost răpite de Moscova comunistă și dăruite Kievului; că ruperea Moldovei în mai multe bucăţi, inclusiv Transnistria și Comratul, este opera Kremlinului și nu a Statelor Unite ale Americii sau NATO. E nevoie să înţelegem fără rezerve, că „salvatorii” de azi sunt „eliberatorii” de ieri, care au fărâmiţat poporul și Ţara noastră, transformând Basarabia într-o colonie rusificată, întunecată și subdezvoltată.

Până Rusia putinistă va aduna puteri să-și refacă imperiul, misiunea lor, a „salvatorilor”, e să nu-i dea voie Moldovei să deschidă ochii, să-și vadă Ţara și să-și facă singură dreptate, reîntorcându-se Acasă, la părinţi, la fraţi și surori, la vatra ei de totdeauna. 

Se cere să mai spunem pentru cei creduli că „eliberatorii” și „salvatorii” sunt prezenţi în toate partidele din R.Moldova și încearcă prin metodele cele mai perfide și camuflate să păstreze puterea și instituţiile statului în mâinile lor. Iresponsabilitatea și făţărnicia lor sunt fără de margini. Ei își bat joc de oamenii, care le-a dat votul să-i reprezinte. Însă, Dumnezeul lor nu e Moldova și nici grija pentru moldoveni. Dumnezeul lor e banul nemuncit și furat de la un popor necăjit și amăgit. Îmi vine destul de greu să găsesc cuvintele potrivite, care ar caracteriza întocmai adunătura de lăcuste,  care își zic cu îngâmfare elită sau clasăpolitică. Din păcate, majoritatea absolută a politicienilor, vin din același incubator de la Kremlin, chiar dacă partidele lor, pentru a înșela alegătorii, au nume diferite și pretind că sunt democratice și europene. 

Ca să nu fim păcăliţi de șarlatanii ahtiaţi de putere, ar fi necesar să vedem într-un „salvator” ca Dodon, oglinda clasei politice de la Chișinău, să înţelegem că indiferent, dacă politicianul se identifică la moment ca socialist, comunist sau democrat, orientarea lui adevărată este Rusia bandiţilor și corupţilor, nu Europa, România și lumea civilizată.

Ar fi bine să introducem în circuit unitatea de măsură politică de dodon, care ar însemna iresponsabilitate, trădare, îngâmfare, aroganţă, incompetenţă și lipsă totală de rezultate, risipă de bani publici, lacheu, lingușitor, făţarnic, demagog și „salvator”. Poate, apropiindu-ne de asemenea stafii ale trecutului, care s-au căţărat pe panourile din capitală și ne cerșesc votul ca să pună mâna pe capitală, le vom vedea mai bine și ne vom da seama că până nu scăpăm de asemenea „salvatori” sau de alţi mercenari ca ei, nu avem șanse să transformăm Chișinăul nostru într-o urbe modernă, europeană, prosperă și demnă de filele de istorie naţională scrise de înaintașii noștri aici, la 1918, 1989 și 1991.

Rate this item
(0 votes)
Vizualizări 1099 ori

Tranzactii

ASCULTĂ LIVE - ECO FM

Abonați-vă la site-ul nostru

Pentru a vă abona la site întroduceți adresa Dvs. de email în câmpul de mai jos

Cum ne puteți găsi

loading maps...
C: Adresa Noastra
13 str. S. Lazo,Chișinău,Republica Moldova