Devino Patron!

Ce alegem - aceea culegem!

Ce alegem - aceea culegem!

Viața politică a lui Igor Dodon, cea văzută și nevăzută, reprezintă pata de rușine de pe obrazul R.Moldova. Sondajele arată că cei care au votat „kuliokul” din fruntea președinției, nu se simt cu nimic vinovați de abuzurile în lanț și crimele comise de șeful statului. Multora dintre ei le miroase urât, dar caută dihorul în altă parte și dau vina pe alții. În primul rând, lor mă adresez acum, fiindcă după 4 ani de prăpăd dodonist, cei peste 800 de mii de alegători nu au niciun drept să se ascundă după buletinul de vot din anul 2016 și să nu-și asume o parte din dezastrul, sărăcia și rușinea de care suferă republica întreagă, din cauza că ei au ales un președinte trădător, hoț, corupt, fățarnic, pervers și prăbușit moral până la ultima fază de degradare umană.

Nu poți să încredințezi casa, familia și grădina ta unui bandit și să crezi prostește că totul va fi bine. Dacă te-ai trezit jefuit, fiind aruncat în mijlocul drumului fără un ban în buzunare, fără avere și copii, nu căuta vinovatul la vecini, ci amintește-ți că tu, în 2016, ai refuzat să asculți avertismentele fraților și părinților tăi de la Chișinău sau de peste hotare, ai deschis ușa și ai așezat tâlharul și Iuda în capul mesei, pe care ți l-ai dorit stăpân.

Când îți dai seama cât de nenorocit te-au făcut „salvatorii” în care ai crezut, când vezi în ce hal a ajuns baștina ta, când privești mai departe și observi că toată R.Moldova e sfâșiată în bucăți și a ajuns o ruină, nu flutura pumnii în gol, ci gândește-te că bandiții au urcat sus – la președinție, guvern și parlament – pe umerii tăi, cu votul tău. De câte ori intelectualii din sat, copiii și nepoții tăi, te-au rugat să nu-i votezi pe Lucinschi, Sangheli și Diacov, pe Voronin, Greceanîi și Lupu, pe Plahotniuc, Șor și Dodon, tu ai trecut atotștiutor peste rugămințile celor apropiați și ai votat cu dușmanii tăi, adeseori pentru un pachet de macaroane și 50 de lei. Atunci, de ce te mai plângi că pensia ta e mizerabilă, că urmașii ți-au fugit în țări străine, că statul te-a părăsit și nimeni nu are grijă de tine? Știu că ai fost mereu nedreptățit, umilit și călcat în picioare de mincinoșii de la putere, dar înțelege măcar în anul 2020, că nu poți să-ți dai votul lui Iuda-Dodon și să trăiești ca în sânul lui Dumnezeu.

Când tu te zvârcolești de foame împreună cu familia disperată, președintele tău se lăfăiește la vila de la Condrița în cel mai mare lux și cheltuiește din buget în fiecare zi câte o sută de mii de lei. Când copiii tăi se duc flămânzi și desculți la școală, Igor Dodon cu odraslele sale petrece al doisprezecelea concediu într-un an, în țări exotice, pe malul mării, aruncând câte 20 de mii de euro pentru o noapte la hotel. Când tu nu-ți vezi cu anii copiii și nepoții, turistulpreședinte a cheltuit peste 5 milioane din buget pentru călătorii. Când peste 600 de mii de pensionari nu au un leu pentru medicamente și mor în chinuri, președintele aruncă sute de milioane pentru întreținerea slugilor sale din instituțiile de stat și a serviciilor străine cuibărite în instituția prezidențială. Aș putea să-ți aduc o sumedenie de dovezi incontestabile, dar le ai și tu destule, că Igor Dodon te-a folosit la alegerile din 2016, și-a șters picioarele de tine și de familia ta, a scuipat în milioane de oameni necăjiți și părăsiți, a dus R.Moldova la sapă de lemn, furând-o neîntrerupt cu banda lui de tâlhari și criminali. Multe ar fi de spus și de înțeles, dacă ai ieși din murdăria minciunilor dodoniste și ai refuza să te închini capului mafiei și bandiților din R.Moldova. Reține și transmite alegătorilor înșelați ca și tine o lecție foarte simplă și pe înțelesul tuturor: ce alegi – aceea culegi! 

Înainte de a alege șeful statului pentru perioada 2020-2024, la nivel de societate, după un sfert de veac de experimente pustiitoare, se cere să conștientizăm că modelul moldovenesc instituționalizat și promovat de Lucinschi – Voronin – Pla a – Dodon de a face politică „șmecheră”, de a sta cu fundul în două bărci, de a fățărnici „și cu Estul și cu Vestul”, de a lua bani din România, Europa, SUA și a te închina bandiților de la Chișinău, Tiraspol și Moscova, a falimentat definitiv și începe să indispună țările dezvoltate, chiar să le irite. Avansul oferit moldovenilor, cu încredere și bunăvoință de către țările Uniunii Europene în anul 2014, prin semnarea Acordului de Asociere RM-UE, inclusiv dreptul de a circula liber în lumea civilizată, nu a produs schimbări majore în mentalitățile alegătorilor. Nici contribuția uriașă a României la ajutorarea fraților de sânge, îndrăgostiți de Putin și Dodon, nu a vindecat populația infectată cu cea mai rușinoasă boală adusă de ideologii ruși – românofobia. În foarte mare măsură, alegerile prezidențiale din noiembrie 2020 vor reprezenta și barometrul atitudinilor de viitor ale partenerilor de dezvoltare față de R.Moldova.

Să fie limpede pentru toate victimele nostalgice, bolnave sau încântate de stafia imperiului rus: nimeni nu le-a interzis moldovenilor sovietici să stea în genunchi în fața lui Putin, nimeni nu le-a cerut să adere la Uniunea Europeană sau NATO. Prostia îmbrăcată în vorba populară despre mielul blând care suge de la două oi nu impresionează lumea civilizată, ci, dimpotrivă, trezește nedumerire, lehamite, scârbă și poate milă. Nu Europa a dat năvală în R.Moldova, ci moldovenii au fugit cu tot cu sate în Italia, Franța, Germania. Nu România a venit să ceară ajutorul moldovenilor sovietici și nici cetățenia lor. Nu copiii românilor de la Iași, Suceava, Brașov, Cluj sau București au inundat liceele și universitățile din Chișinău. Pretinsa iluzie de „tragere pe sfoară” a românilor creduli și a europenilor naivi de către „pățanii șmecheri” de la Chișinău se cam apropie de sfârșit. Miliardele de euro dăruite ca ajutor pentru dezvoltarea R.Moldova nu vor mai veni la conducerile fățarnice, la moldovenii sovietici care au pângărit sentimentele de frățietate românească și au batjocorit valorile europene. Măștile cad rând pe rând și dodonului vostru i se vede fața adevărată – cea de Iuda care și-a vândut țara și poporul.

O spun deschis din dragoste față de Basarabia mea, nu din supărare. Sunt dezgustat și amărât, când văd artiști, cineaști și actori, care se înghesuie să-și vândă numele pe o tinichea de 30 de arginți, mă simt insultat de moldovenii mei fără dram de demnitate, când intră în extaz, întâmpinând „hoțul-kuliokar” cu pâine și sare, mă iau fiorii, când TV slugarnice arată cum analfabetul și perversul șef de stat intră în școli și îmbrățișează copiii. De câțiva ani observ că tot mai mulți moldoveni se lasă molipsiți de fățărnicia, viciile, stricăciunile și caracterul scârnav al lui Dodon. Nu puțini demnitari încep să semene leit cu Dodon, scuipând ca și el, în izvoarele din care bea întreaga populație. Astfel, pospăit și cosmetizat de televiziunile sale mincinoase, prezidentul-corupt este transformat dintr-un imens focar de stricăciune morală și pericol public într-un model de prăbușire colectivă.

Trag clopotele, fiindcă în timp ce moldovenii dorm, văd cum focul răbufnește și cuprinde satele și orașele noastre. Cu găinarul, coruptul și fățarnicul Dodon mai departe nu se poate – lumea normală se va feri de noi și totul se va preface în scrum. Visteria statului se va goli, iar peste câteva luni vom rămâne fără salarii și pensii. Medicii vor fugi peste hotare și spitalele se vor închide; învățătorii, câți au mai rămas, vor pleca la pensie, iar școlile se vor preface în ruine; satele îmbătrânite și pustiite vor ajunge cimitire bântuite de stafii și strigoi; tinerilor le va fi greață să-i reprezinte un corupt, un tâlhar de drumul mare, o fosilă primitivă și se vor duce cu toții să construiască alte țări. Moldoveni, treziți-vă! Nu dați foc la casa în care locuiți, nu repetați greșeala din anul 2016. Dacă Iuda vă ispitește și Dodon vă promite „kuliokul” de la Plaha, nu ieșiți la vot. Nu vă bateți joc de prezentul și viitorul vostru, al copiilor și nepoților voștri. Ascultați oamenii, care nu vă spun minciuni și nu vă înșeală. Să fim uniți ca niciodată și pe o singură voce să-i spunem trădătorului, găinarului, petrecărețului, parazitului și coruptului Igor Dodon – Pleacă! Iar dacă se face că nu înțelege, îi repetăm în limba stăpânului său – „Von iz prezidenstva, Igori Nicolaievici!

 

Alecu RENIȚĂ
Articol publicat în Revista NATURA în numărul 344

Susține Natura.md: Devino Patron!