Devino Patron!

Ce trebuie să știm despre uleiul de armurariu

Ce trebuie să știm despre uleiul de armurariu

Uleiul din semințe de armurariu, este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ideal pentru tratarea bolilor ficatului, așa că azi am decis să vă spunem mai multe despre acest tip de ulei.

Uleiul se obţine prin presarea la rece a semințelor care au fost curățate întâi de impurități, iar apoi presate la temperaturi  sub 30 de grade.

Uleiul din semințe de armurariu presat la rece Elixir conține silimarină, adică un complex de substanțe antioxidante care fac ca acesta să aibă proprietăți hepatoprotectoare. Totodată, în ulei mai găsim și substanțe carotenoide, vitaminele E, B, D, K, micro și macro elemente de: magneziu, potasiu, fier, mangan, calciu, seleniu, zinc, aluminiu, cupru, crom și acizi grași de tip Omega 3 și Omega 6, esențiali pentru bună dezvoltare a organismului.

Beneficiile uleiului de armurariu presat la rece:

 * Fiind bogat în silimarină, este folosit pentru tratarea: hepatitei virale A, D și C, a hepatitei toxice și a cirozei hepatice.

 * Deoarece are o concentrație mare de Omega 6 și Omega 9, acesta ajută la menținerea echilibrului hormonal și la reglarea metabolismului lipidic. Astfel îmbunătățește activitatea altor sisteme din organism și aspectul pielii.

 * Vitaminele, mineralele, substanțele flavonoide, dar și proprietăţile sale coleretice, antibacteriene și antiinflamatoare, ajută la îmbunătăţirea digestiei și în tratarea afecțiunilor tractului gastro-intestinal.

 * Datorită conținutului de vitamina A și E, dar și de substanțe flavonoide, mangan, magneziu și clorofilă, uleiul de armurariu are un efect excelent asupra sistemului cardiovascular, respirator, endocrin, digestiv. Totodată, intensifică procesul de vindecare a rănilor, precum a leziunilor de pe suprafața pielii.

 * Purifică organismul de noxele provenite din hrana zilnică, cu adaos de conservanți, coloranți și amelioratori de gust sau alte substanțe chimice.

 * Ajută la formarea de noi celule hepatice.

 * Ajută la regenerarea hepatocitelor care suferă deteriorări din cauza substanțelor toxice și a consumului de alcool în exces.

 * Uleiul din semințe de armurariu presat la rece Elixir poate fi folosit în scop terapeutic, precum și alimentar. Acesta poate fi consumat crud, dimineața și la prânz, cu 30 de minute înainte de masă sau în salate, sosuri, supe, ciorbe și terciuri.    

Autor: Parascovia Mămăligă 

Articol publicat în revista NATURA, nr. 397 

 

 

 

Susține Natura.md: Devino Patron!