Devino Patron!

Competiția „Fii un Artist al Dunării!” și-a premiat câștigătorii pentru ediția 2023

Competiția „Fii un Artist al Dunării!” și-a premiat câștigătorii pentru ediția 2023

Pe data de 1 noiembrie 2023, Mișcarea Ecologistă din Moldova a organizat festivitatea de premiere a competiției „Fii un Artist al Dunării!”, ediția 2023. La eveniment au participat circa 45 persoane, majoritatea elevi însoțiti de profesorii/ mentorii lor sau părinți. Acești tineri din diverse instituții de învățământ din Republica Moldova și-au încercat talentul și creativitatea în cadrul celor trei categorii ale competiției: Lucrare de artă, Video și Hartă, pentru a arăta valoarea și importanța intrinsecă a mediului acvatic oferită de fluviul Dunărea în toate cele 14 țări pe care le străbate.

În cadrul evenimentului, au fost premiați tinerii care au reușit să redea într-o măsură puternică esența competiției, și anume grija față de apele care leagă Republica Moldova de fluviul european Dunărea. La categoria „Lucrare de Artă” (grupa 6-11 ani), locul I a fost decernat elevei Buza Daniela din Liceul Teoretic „V. Coroban”, or. Glodeni, pentru lucrarea „Împreună pentru protecția naturii”. La aceeași categorie, dar pentru grupa 12-18 ani, locul I a fost câștigat de eleva Seretean Maria, de la Liceul Teoretic „E. Nicula”, s. Mereni, r. Anenii Noi, pentru lucrarea „Mâinile salvatoare”.

La categoria „Video”, grupa 6-11 ani, locul I a fost decernat elevilor clasei a V-a de la Gimnaziul Săseni, r. Călărași, pentru documentarul video „Cula – râul fără apă”. La grupa de vârstă 12-18 ani, eleva Zabolotnîi Victoria de la Centrul de Creație pentru Copii și Adolescenți „Speranța” din or. Soroca a câștigat locul I pentru lucrarea „Valurile Dunării”.

La categoria „Hartă”, grupa 6-11 ani, locul I a fost oferit elevei Malenchi Alexandrina de la Liceul Teoretic „A. Mateevici”, s. Pîrlița, r. Ungheni, pentru lucrarea „Legenda Dunării”, iar la grupa 12-18 ani, locul I a fost câștigat de echipa formată din elevele Gherman Arina, Terzi Mihaela și Covaci Tatiana de la Liceul Teoretic „M. Sadoveanu”, s.Giurgiulești, r. Cahul pentru lucrarea
„Harta Prutului de Jos, Giurgiulești”.

 

Susține Natura.md: Devino Patron!