Devino Patron!

Departamentul pentru Relația cu R.Moldova deschide o nouă sesiune de finanțare a proiectelor

Departamentul pentru Relația cu R.Moldova deschide o nouă sesiune de finanțare a proiectelor

Liber la finanțări! Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova de peste Prut anunță deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare pentru anul 2020. Un anunț în acest sens a fost publicat pe pagina instituției.

Pot fi finanțate din bugetul DRRM proiectele destinate sprijinirii activității cetățenilor din Republica Moldova, desfășurate în acest an, în limita bugetului alocat, cu respectarea principiilor liberei concurențe, eficienței utilizării fondurilor publice, transparenței și a tratamentului egal. Sesiunea de depunere este deschisă până la data 10 noiembrie 2020”, se arată în anunț.

Secretarul de stat de la Departamentul pentru Relații cu Republica Moldova, Ana Guțu, a scris, pe pagina sa de facebook, că în acest an, DRRM va acorda prioritate proiectelor consacrate domeniilor educației, culturii, mass-media.

Pot fi finanțate din bugetul DRRM proiectele de sprijinire a activităților culturale, educaționale, comunicaționale, desfășurate de cetățenii din Republica Moldova, destinate promovării identității românești, istoriei, limbii române, valorilor spirituale și tradițiilor românești, cu respectarea principiilor liberei concurențe, eficienței utilizării fondurilor publice, transparenței și a tratamentului egal”, precizează Guțu.

În acest context, secretarul de stat a adus mulțumiri celor care au contribuit la lansarea apelului de finanțare.

„Aduc sincere mulțumiri tuturor colegilor care activează în Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României, care au depus eforturi susținute întru lansarea apelului la proiecte, în pofida circumstanțelor nefericite, cauzate de pandemia Covid-19”

Asociațiile, fundațiile, organizațiile, persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat din România și din afara frontierelor țării, pot trimite cererile de finanțare prin e-mail, la adresa [email protected].

Cererile de finanțare trebuie să respecte condițiile menționate în Ghidul de finanțare și în Documentarul DRRM 2020 (Click), publicate pe pagina de internet a DRRM (www.drrm.gov.ro).

Astfel, cei care elaborează proiecte urmează să le transmită până pe data de 10 noiembrie. 

Lista proiectelor selectate respectiv, a beneficiarilor finanțărilor nerambursabile, va fi publicată pe site-ul DRRM, www.drrm.gov.ro, periodic, pe măsură ce dosarele de finanțare vor fi analizate.

Pentru informații suplimentare sau nelămuriri cu privire la sesiunea de finanțare, ne puteți contacta la adresa de e-mail [email protected].

Susține Natura.md: Devino Patron!