Devino Patron!

Glorie eroilor noștri!

Glorie eroilor noștri!

2 martie 1992. Voi ține minte această zi până la moarte, ziua care a schimbat destinul meu și al altor mii de oameni din R.Moldova. Nu voi uita, cum prietenul nostru S.Gavrilovici, pe atunci chirurg la spitalul din Tighina, nu povestea cum a fost adus un polițist moldovean omorât, stigmatizat de barbari cu o stea încinsă pe piept; nu voi uita cum prietena mea Nina, medic ginecolog, îmi spunea cu lacrimi în ochi, cum erau aduse la spital tinere violate de cazaci și pușcăriașii trimiși din Rusia; nu voi uita cum colegii mei bărbați de la Școala de Medicină făceau de serviciu noaptea, pentru a proteja elevele, cum dormeam îmbrăcați și cu cheia de la ieșirea din spate, pentru a nu putea salva copiii în caz de vin nebunii noaptea.

Și nu voi uita cum, în timpul lecției de limbă română, au intrat sălbătăciunile de gardiști cu armele pe umăr, pentru a face percheziții și a trebuit să stau în calea lor cu o calmitate, pe care nici eu nu știu de unde am avut-o, pentru a le insuficientă încredere elevilor. Nu se uită și nici nu se iartă.

Au fost sacrificate două generații, au fost mutilate multe destine, unii au fost luați cu arma, noaptea din pat, și împușcați, aruncați în Nistru sau la gunoiști. Nu știu tinerii din R. Moldova prin ce grozăvii au trecut părinții sau bunicii lor în anul 1992, când Rusia ne-a atacat cu bestialitate. Sa făcut tot posibilul să se ascundă crimele, atrocitățile cazacilor, adevărul despre războiul declanșat de Rusia împotriva noastră.

Tinerii nu trebuie să știe! Sa lucrat intens pentru asta, pentru a înșela lumea întreagă că nu a fost agresiune rusească, ci război civil. Faptele de glorie și vitejie ale moldovenilor au fost îngropate împreună cu eroii, care și-au jertfit viața. Câți tineri cunosc și cinstesc din memoria eroilor care au luptat, au murit, au pătimit? De unde? Cunosc numele fițelor ieftine „imbotoxate” și înțolite, vorba unui prieten,

Uitațivă la ucraineni! Cât curaj, câtă demnitate, cât sacrificiu pentru țara lor! Ce facem noi? Permitem oricărui gunoi să dea cu piciorul în istoria noastră, în limba noastră, în eroii noștri. Personalități care au adus libertatea și demnitatea românească pe pământul Moldovei și au pus temelia Renașterii naționale au fost murdăriți și blamați de lucinschiști, sangheliști, voroniști, șoriști și dodoniști fără să fie apărați de poporul pentru care și-au jertfit tinerețea sau, poate, chiar viata.

Câți oameni valoroși au fost aruncați din viața publică, câți patriți au fost impuși să plece de tăvălugul timpurilor, de sărăcie, de dorința de a-și păstra demnitatea și nu a ceda în fața banului ușor și necinstit, și nu a face politică murdară! ? Atunci am avut mari personalități, acum avem omuleți șmecheri, pragmatici, oportuniști, rusofili și proeuropeni împrumutați, școliți în laboratoare străine, cu idei care se lipesc de R. Moldova ca nuca de perete, cu unele mici excepții. Strângem ce am semănat! Moldoveni, mai dezlipiți-vă de steluța de pe Kremlin și deschideți ochii! Învățați-vă să prețuiți oamenii de valoare.

Glorie eroilor noștri, care au apărat cu viața lor, casa părintească și pământul strămoșesc! Să le cinstim jertfa și memoria în veci!

 

Autor: Paula PASCARU 

Susține Natura.md: Devino Patron!