Devino Patron!

La plăcinte, înainte!

La plăcinte, înainte!

Supă cremă de legume verzi

Ingrediente: 200 gr baby spanac proaspăt, o mână de mazăre prefiartă, o mână de broccoli prefiert, 1 ceapă, 1 ardei roșu, 1 morcov, o bucățică de țelină, 1 rădăcină de pătrunjel, câteva frunze de pătrunjel verde, ulei de măsline, o lingură de perle de tapioca (substanță alimentară făinoasă, de origine braziliană, sub formă de biluțe, extrasă din tuberculele maniocului, folosită în alimentația copiilor), piper, sare.

Mod de preparare: Se dau în câteva clocote frunzele de spanac, se oprește o cană de zeamă de la fierberea lui, apoi se scurge apa rămasă.

Cana de zeamă de spanac se pune  din nou la fiert cu o lingură de perle de tapioca, se lasă să fiarbă până devin transparente și capătă culoarea verde de la sucul de spanac, se pun într-o sită, se trec printr-un jet de apă rece și se lasă la scurs. Ceapa se călește  cu ardeiul tăiat mărunt, cu rădăcinoasele date prin răzătoarea fină, se pun frunzele opărite de spanac, mazărea și broccoli. Se lasă la înăbușit 10 minute cu o cană de apă, se sărează și condimentează după preferință, apoi se dă totul prin blender împreună cu frunzele de pătrunjel tăiate mărunt. Supa delicioasă  se decorează cu perluțe verzi de tapioca. Dacă preparați supa, nu uitați să puneți și o mână de fasole păstăi.

Tocăniță de dovlecei cu fasole păstăi

Ingrediente: 2 cepe, 1 ardei gras, 3-4 roșii, 1 morcov mare, un dovlecel, o mână de păstăi, 4 linguri de ulei, pătrunjel verde, piper, sare.

Mod de preparare: Se spală și se curăță bine legumele. Ceapa, morcovul și ardeiul gras se toacă  mărunt și se călesc ușor în 4 linguri de ulei încins. Se presară puțină sare și se amestecă 1 minut, pentru a nu se arde legumele.

Roșiile se toacă și se adaugă peste prăjeală, omogenizând totul cu o lingură de lemn. Se lasă să fiarbă 3-4 minute, adăugând și puțină apă, dacă este cazul.

Se curăță dovlecelul și se taie în bucăți potrivite. Fasolea verde la fel se curăță, îndepărtându-i capetele, apoi se spală și se rupe bucăți de circa 4 cm. 

Când roșiile sunt pătrunse, se adaugă dovlecelul și fasolea verde, lăsând totul pe foc până se fierb și acestea. Se potrivește  gustul de sare și piper, se oprește focul și se presară pătrunjel verde tocat.

Budincă din brânză de vaci cu vișine

Ingrediente: 500 gr brânză de vaci, 2 ouă, 3 linguri griș, 250 gr vișine în suc propriu (ori proaspete), 100 gr zahăr, 250 ml chefir, 3 linguri amidon.

Mod de preparare: Chefirul se toarnă peste griș și se lasă la o parte pentru 10 minute (pentru a se umfla grișul). Ouăle se bat cu zahărul până își dublează volumul. Se adaugă brânza de vaci și praful de copt și se  amestecă.

Chefirul cu grișul se adaugă la compoziția de brânză și se bate foarte bine cu blenderul până nu mai sunt cocoloașe. 

Vișina se scurge de suc și se presară peste ea amidonul.  Se amestecă puțin, având grijă să nu zdrobim vișinele.

Se setează regimul "coacere" pentru multicooker-ul dvs. și se coace timp de 50 minute, apoi se lasă la regimul "menținerea temperaturii" pentru jumătate de oră fără să deschidem capacul. La dorință, budinca poate fi pregătită și la cuptor, la 180°C timp de 40-50 min.

 

Susține Natura.md: Devino Patron!