Devino Patron!

Maia Sandu i-a îndemnat pe tinerii din Republica Moldova să se alăture Campaniei Naționale de Înverzire a Plaiului

Maia Sandu i-a îndemnat pe tinerii din Republica Moldova să se alăture Campaniei Naționale de Înverzire a Plaiului

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a expediat recent o scrisoare adresată tuturor tinerilor din Moldova, cu îndemnul de a se implica în Campania națională de înverzire a plaiului. Această campanie va demara pe data de 13 noiembrie, iar tinerii sunt invitați să afle unde și când pot planta puieți în localitatea proprie prin intermediul site-ului www.mediu.gov.md ​​​​.

Iată textul integral al scrisorii:

Dragi membri ai Consiliilor elevilor,
 Dragi tineri din toată Moldova, 

Vă scriu pentru că sunteţi generaţia curajoasă, căreia îi pasă şi care este gata să pună umărul pentru ca Republica Moldova să fie ţara cu un mediu curat şi sănătos, locul unde să ne placă să trăim.

Pădurile sunt plămânii planetei Pământ. Arborii înseamnă aer curat şi rezerve de apă potabilă, fâşiile forestiere scad din pericolul alunecărilor de teren şi cel al secetelor. Dar avem doar 11% din teritoriul ţării acoperit cu păduri.

Este timpul să acţionăm, împreună, la nivel de planetă, de ţară şi de comunitate.

La 13 noiembrie, în Moldova începe Campania naţională de înverzire a plaiului. Vă îndemn să vă alăturaţi! Vom planta împreună, în toate regiunile ţării, peste cinci milioane de puieţi, contribuind astfel la regenerarea a mii de hectare de pădure. E şansa noastră de a trăi într-o ţară curată, verde şi dezvoltată.

Mergeţi la primărie, aflaţi cine, cum şi unde organizează acţiunile de înverzire în localitatea voastră, apoi chemaţi în ajutor prietenii şi colegii, familia şi profesorii!

Sunteţi o forţă şi eu cred în puterea voastră de a face bine.

Haideţi să sădim împreună un copac şi să construim, astfel, o Moldovă sănătoasă!” 

Maia SANDU 

 

Ar putea fi o imagine cu text

 

 

Susține Natura.md: Devino Patron!