Devino Patron!

Micile uzine de medicamente: Chimen, coriandru şi mac

Se consideră că seminţele de struguri sunt nişte antioxidanţi foarte puternici, cu rol în combaterea cancerului. Sunt bune remedii împotriva artritelor, alergiilor, problemelor de circulaţie, diabetului şi a problemelor de vedere.

Micile uzine de medicamente: Chimen, coriandru şi mac
Coriandru. Foto: www.daciccool.ro

Celebru pentru combaterea gazelor la stomac şi a aerofagiei, chimenul se prepară în felul următor: se opăreşte o linguriţă de seminţe cu o cană de apă, se lasă să se infuzeze 10 minute, apoi se bea câte o ceaşcă după fiecare masă. Datorită principiilor sale active, chimenul ajută în tratarea enterocolitelor, măreşte diureza şi lactaţia mamelor care alăptează, stimulează pofta de mâncare şi este vermifug. Seminţele se folosesc şi la conservarea murăturilor, pentru a-i da pâinii o aromă deosebită, în brânză, iaurt. În India se foloseşte chimenul alb, care are un cu totul alt gust şi aromă, cu el se condimentează mâncărurile cu orez şi legume. Infuzia cu seminţe de chimen este recomandată în guturai.

Seminţele de coriandru, preparate sub formă de decoct reduc colesterolul rău. Este un bun diuretic şi stimulează acţiunea rinichilor.

Siropul din seminţe de mac tratează răceala, iar infuzia calmează durerile de dinţi şi urechi. Seminţele de mac mai au şi efect sedativ.

Susține Natura.md: Devino Patron!