Postul Paştelui: ce mănânci pentru a oferi organismului nutrienţii necesari
Trebuie să mănânci 3 mese principale în fiecare zi, două gustări, iar cina să fie luată mereu înainte de ora 7 seara.
Idei pentru micul dejun:
8 dimineaţa
*O salată de fructe dintr-un măr, o pară, o portocală și o lingură de migdale.
*2 felii de pâine integrală prăjită, unsă cu miere și un ceai neîndulcit.
*O salată dintr-o roșie, un castravete, un ardei și câteva crutoane din pâine integrală.
*O felie de pâine prăjită, 50 grame de brânză tofu, un ardei mic și un pahar de fresh de portocale.
Idei pentru gustare:
11 dimineaţa
*3 linguri mix de nuci și seminţe.
*1 fruct la alegere.
*Un smoothie din 2-3 fructe sau legume.
Idei pentru prânz: ora 13:30
*O cană de supă de roșii și 150 grame de legume la grătar (dovlecei, vinete, ciuperci).
*Paste integrale cu sos de roșii și busuioc, o linguriţă de ulei de măsline, opţional, un căţel de usturoi zdrobit.
*Orez brun cu fâșii de ardei roșu, galben și verde.
*O cană de ciorbă de legume și 100 grame de sote de spanac.
Idei pentru gustare: ora 16:00
*1 morcov tăiat bastonașe.
*1 kiwi și o lingură de alune.
*1 măr și 2-3 biscuiţi din făină integrală.
Idei pentru cină: ora 18:30
*O salată cu ţelină, morcov, măr și struguri.
*Tocăniţă de ciuperci, cu roșii, pătrunjel proaspăt și puţin ardei iute.
*Mix de salată verde, cu brânză tofu, măsline și puţină lămâie.
Dr.Claudia MARIN
Susține Natura.md: Devino Patron!