Devino Patron!

Povara lanțurilor ruginite

Povara lanțurilor ruginite

Dacă nu aş fi cunoscut zeci de mii de compatrioţi, care inundau curajos străzile Chişinăului în anii de renaştere şi eliberare naţională, dacă nu aş fi ajuns să văd cu ochii mei, la Nistru,  eroii de pe câmpurile de luptă din primăvara şi vara anului 1992, mi-ar veni foarte greu să cred că moldovenii de astăzi ar fi urmaşii voievozilor legendari şi fac parte din seminţia vitejească a luptătorilor pentru Moşie, Neam şi Ţară. 

Ceva grav, foarte grav, s-a întâmplat cu acel neam temerar  care, spărgând zidurile închisorii sovietice, răzbeşte la libertate ca o furtună dezlănţuită, năprasnică şi se aruncă în bătălii grele pentru Limbă, Alfabet, Tricolor, Dreptate şi Demnitate. Adeseori, mi se pare că cineva din spatele frontului ne-a răpit nu doar Drapelul de luptă, ci şi mulţimile deşteptate, acel minunat neam de învingători, care corecta ceasul istoriei nedrepte şi îşi făcea singur dreptate, fără să cerşească „mila şi indulgenţa” stăpânilor barbari, care ne exterminaseră elitele, ne destrămaseră familia şi Ţara, ne schilodise destinul. 

Când privesc la icoana vremurilor de înviere a poporului înrobit, lipsit de orice drepturi umane şi naţionale, când văd chipurile frumoase şi luminoase ale zecilor de mii de moldoveni, care defilau îndrăzneţ şi victorios în centrul Chişinăului, mă întreb: unde au dispărut batalioanele sacre, în ce locuri tainice s-au retras neînfricaţii luptători pentru cauza readucerii Acasă a Basarabiei, de ce generaţiile născute în afara „imperiului răului”, în libertate, nu au luat ştafeta şi Idealul Reîntregirii Neamului Românesc de la bunici şi părinţi? Cine ne-a scos de pe drumul victoriei şi ni l-a împins pe cel al resemnării, capitulării şi pierzaniei? Ce monstru invizibil ne-a confiscat duhul libertăţii şi Mişcarea de Renaştere Românească? Unde, în ce ambasade şi cancelarii s-au făcut aranjamentele perfide, cine sunt trădătorii care au deschis porţile cetăţii, readucând duşmanii în Piaţa Marii Adunări Naţionale? Cine e adevăratul stăpân al R. Moldova, dacă poporul a permis ca locurile sale sfinte să fie ocupate de trădători, lichele, lucinschişti, vorono-şor-dodonişti,  bandiţi, puşlamale, lepădături, măscărici, mafioţi, manipulând gloata filorusă?!

Mulţi parveniţi şi impostori locali se umflă în pene, îşi ascund lipsa de rezultate şi incompetenţa în declaraţii tupeiste că până la ei „nimic nu s-a făcut”, creează istorii de succes false şi evită să răspundă la întrebarea-cheie: care-i rostul şi în interesul cui există statul R. Moldova şi, în fine, pe cine serveşte? Fără a face referire la semnăturile odioşilor criminali din pactul banditesc şi la originile statalităţii fictive de la 2 august 1940, primul lucru care se cere să fie spus clar şi pe înţelesul tuturor ar fi: în 31 de ani de existenţă statul moldovenesc a demonstrat cu prisosinţă că nu este stat viabil şi nu serveşte interesele cetăţenilor moldoveni. Atunci ce e? Nimic altceva decât o jalnică şi mizerabilă clonă străină, o nenorocită şi săracă gubernie rusească, dăruită de Kremlin ca pradă serviciilor secrete, „hoţilor în lege”, trădătorilor şi profitorilor de la putere, pentru a menţine R. Moldova în pustiul redenumit în „russkii mir”. 

Am spus de mai multe ori şi repet pentru corigenţi sau agenţi tip Oleg Serebrean sau Nicu Popescu – în anul 1992, Rusia a declanşat războiul împotriva noastră pentru a lichida Mişcarea de Renaştere Naţională şi a anihila voinţa moldovenilor deşteptaţi de a înfăptui legal şi paşnic Reunirea cu Patria-Mamă – România. Agresiunea rusească a schimbat radical raportul de forţe: în timp ce mulţi patrioţi cădeau cu moarte de erou în bătăliile crâncene şi inegale, agentura kaghebistă sparge unitatea Frontului, dezbină nucleul unionist şi pune mâna definitiv pe conducerea Mişcării şi pe instituţiile de bază ale statului „independent”.

Revanşa Rusiei a derulat în conformitate cu planul KGB din 1989 şi a  fragmentat R. Moldova în trei părţi: Chişinău, Tiraspol şi Comrat, iar aceste „capitale”, începând din anul 1994, au avut şi mai au un singur stăpân, fiind dirijate şi dominate de Kremlin. În asemenea condiţii, după război încoace, toate guvernările (poate cu excepţia ultimei) de la Chişinău, Tiraspol şi Comrat au fost selectate de Moscova şi votate de alegătorii de pe ambele maluri ale Nistrului. Atitudinea rusofilă a majorităţii populaţiei îndoctrinate şi-a găsit expresia fidelă în guvernările-marionete, care au ruinat R. Moldova, condamnându-i pe toţi cetăţenii la sărăcie, vrajbă şi fugă peste hotare pentru a supravieţui. Kremlinul şi-a atins scopul: timp de trei decenii R. Moldova a fost jefuită de mafia rusească şi cea locală, statul „independent” a rămas înapoiat şi nedezvoltat, păstrându-şi statutul de gubernie. Reunirea cu România nu a avut loc, iar populaţia drogată zilnic de propaganda Moscovei mai aşteaptă şi astăzi să vină ruşii să-i „elibereze” şi să refacă „soiuzul”. Este evident că moldo-ivanii au constituit scula principală a Rusiei, prin care Kremlinul a ţinut sub talpă întreaga R. Moldovă timp de trei decenii, distrugând conştient orice începuturi de dezvoltare şi de integrare reală în spaţiul românesc şi european.

Dragii mei conaţionali: în pragul casei noastre cad rachetele ucigaşe ale teroristului mondial Putin, iar în Ucraina vecină curg râuri de sânge nevinovat. Încă nu puţini dintre voi mai credeţi în victoria Rusiei şi aşteptaţi ca „eliberatorii” să defileze prin Chişinău şi să reinstaleze sârma ghimpată pe Prut. Moldovenii, care pe ascuns sau deschis se roagă ca Putin să câştige războiul, sunt cei mai monstruoşi duşmani ai R. Moldova, ai copiilor, nepoţilor, rudelor şi comunităţii lor. Dacă nu puteţi fără de Rusia, duceţi-vă acolo, la ea, dar nu ne-o readuceţi iarăşi pe pământul nostru.

Toate urgiile care au pustiit Basarabia şi neamul românesc de-a lungul timpului, le-a adus Rusia, indiferent că se numea ţaristă, sovietică sau putinistă. Vă place sau nu, dar adevărul nu poate fi falsificat la infinit: Rusia imperială a fost şi rămâne duşmanul natural şi strategic al neamului românesc, al Reîntregirii României. Dacă în voi a mai rămas o picătură de omenie şi responsabilitate faţă de familie, casa părintească şi baştina, lepădaţi-vă pentru totdeauna de Rusia agresivă şi şovină. Rusia înseamnă dictatură, barbarie, sânge şi război. În numele viitorului nostru, lepădaţi-vă de statul terorist şi de criminalii de la Kremlin. Nu aduceţi războiul lui Putin pe pământul Moldovei. Cât încă nu e prea târziu, aruncaţi-vă lanţurile robiei, care v-au luat mintea, văzul şi dreptul la o viaţă normală, de care se bucură azi o lume civilizată. 

Doamne, luminează calea robilor rătăciţi, întoarce-le vederea şi ajută-i să devină oameni liberi în Ţara noastră Reîntregită!

                                                                                                                 Alecu RENIȚĂ

Articol publicat în Revista NATURA în numărul 369

 

Susține Natura.md: Devino Patron!