Devino Patron!

Prima revistă de care m-am îndrăgostit

Prima revistă de care m-am îndrăgostit

Lume grabită, străzi aglomerate, parcuri pustii, rețele de socializare pline și în toată această rutină arhivăm undeva lectura. Devenim singuratici, inhibați, blocați și fricoși în a ne spune opinia. Cu toate acestea, nimic nu îmi va înlocui plăcerea de a răsfoi foile proaspăt ieșite de sub tipar ale revistei mele preferate NATURA. 

Fac parte din categoria oamenilor care încă mai așteaptă cu nerăbdare o nouă revistă pe care să o citească cu entuziasm și interes. Lună de lună parcă prinde mai multă culoare și mai multă viață. Știți un lucru ce mă impresionează cel mai mult? Faptul că aici găsești de toate, fie că ține de domeniul cultural, artistic, ecologic sau școlar. 

     Revista NATURA te face să-ți pui întrebări, îți dă noi perspective, prin ideile enunțate. Apoi, mai citesc ca să călătoresc, să cunosc străzi lăturalnice, să privesc cerul unui colț de lume așa cum el este prezentat de vocea celor care scriu, într-o manieră originală. Citesc pentru a găsi imagini armonioase, pentru a dărâma monotonia, pentru a încetini goana timpului. 

      Nu pot să nu menționez articolele de suflet scrise de domnul Alecu Reniță. Am rămas profund impresionată de articolul „Raiul vandalizat” din ianuarie, 2021. Un articol pe care periodic revin la el și îl citesc. Mi-ar plăcea chiar să citez ca să citească și alții: „Omul nu a făcut Planeta, nici oceanele, nici munții, nici câmpiile roditoare, nu a dat viață nici animalelor, nici plantelor ..., care sunt parte a creației divine și asigură existența și armonia în Grădina dăruită nouă. Cu ce drept ne-am pornit să le distrugem pe toate?”. Oare nu ne cheamă la o trezire, la o schimbare?

      Această revistă sensibilizează, mă face să râd sau să plâng. Într-un fel, ea este cea care mă îmbrățișează când am nevoie de un prieten sau de un adăpost într-un univers care se rotește amețitor cu grijile sale zilnice. Ea deschide minți, poate fi mijloc de comunicare cu oameni valoroși din trecut, ne poate colora imaginația. Și când spun că mă face să plâng, chiar așa este. După cum am menționat, urmăresc amănunțit fiecare ediție și un sentiment de mândrie și de nostalgie m-a cuprins în momentul în care pe pagina revistei la rubrica „Un viitor campion”, o pagină îngrijită de Silvia Strătilă, am descoperit-o chiar pe sora mea. Alina Ceapa, absolventă a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Chișinău, acum studentă la medicină. O persoană ambițioasă, puternică și deșteaptă care cu siguranță va deveni un medic renumit.

      Dragă prieten, oriunde te-ai afla, schimbarea începe cu tine. Hai împreună să schimbăm biblioteca virtuală și internetul pe o revistă interesantă și minunată, care te va teleporta pe un tărâm nou, Tărâmul NATURA. Promovez această revistă tuturor prietenilor și chiar oamenilor din satul meu natal. Oameni care nu au fost în totalitate prinși în mrejele internetului.

 Eu citesc revista NATURA, satul meu citește, prietenii mei citesc. Nu îți rămâne decât să citești și tu. 

Abonează-te, nu ezita. O să ai de câștigat o doză mare de informație, un car de energie și de ce nu o desagă de sfaturi pentru sănătate.    

Autor: Gabriela NEGARĂ,    

Aachen, Germania 

Articol publicat în revista NATURA, nr. 382   

 

 

 

Susține Natura.md: Devino Patron!