Devino Patron!

Tuia și efectele sale terapeutice

Tuia și efectele sale terapeutice

Tuia (Thuja) - cunoscută și ca “Arborele vieții” - este o plantă cu nenumărate proprietăți benefice și o sursă excelentă de vindecare a multor probleme de sănătate. Cu toate că o știm precum o plantă ornamentală, proprietățile sale medicinale o transformă într-un veritabil leac. Tincturile, uleiul esențial sau cremele pe bază de tuia se regăsesc de mulți ani pe listele preparatelor alternative pentru uz extern. Enumerăm mai jos câteva dintre beneficiile și utilizările preparatelor cu tuia pentru sănătatea pielii.
 

Tinctură de tuia

Tratamente naturiste cu tuia | Epoch Times România

Tinctura de tuia este o soluție hidroalcoolică, pentru uz extern, cu rolul de a ajuta la refacerea pielii în cazul unor afecțiuni dermatologice. Acest produs natural poate fi folosit ca adjuvant în tratarea verucilor sau a negilor, fiind aplicat prin comprese pe suprafața afectată, de două ori pe zi, dimineața și seara. O altă modalitate de tratament este aplicarea unui tampon înmuiat în tinctură peste excrescență, fixându-se cu un plasture. Pansamentul se schimbă după 24 de ore timp de două săptămâni la rând.
De asemenea, tinctura este recomandată și în tratarea condiloamelor (negi genitali), deoarece vindecă și afecțiunea, nu doar amână simptomele. Tinctura se aplică cu un tampon de vată, umezind locul afectat, curățat în prealabil. În aceste cazuri este recomandat consultul unui specialist pentru o schemă de tratament.
Tinctura de tuia este recomandată și pentru calmarea durerilor produse de gută sau artrită. Se aplică comprese pe zonele dureroase.

 

Ulei esențial de tuia

Tuia sau Arborele Vietii si efectele sale terapeutice – ivank.ro

Thuja Clear AromScience (Tuia) este un produs pentru uz extern, ce are la bază o formulă complexă, din ingrediente naturale, între care și uleiul esențial de tuia (Thuja occidentalis). Este un bun tonic pentru piele, antifungic, antiviral, antibacterian și cicatrizant. Se folosește cu succes în situații precum:
- curățarea pielii
- negi (veruci), condiloame (vegetații anale și veneriene)
- alunițe produse de viruși din familia Moluscum
- eczeme infecțioase
- infecții și ciuperci parazite la nivelul pielii sau care afectează unghiile mâinilor și picioarelor
- bătături
- adjuvant în răni greu vindecabile, acnee
- adjuvant contra formațiunilor tumorale la nivelul pielii.

 

Cremă de tuia

Unguentul de TUIA vindecă RĂNILE, afecțiunile OASELOR și DURERILE reumatice  | LaTAIFAS

Crema de tuia este un produs cosmetic și de igienă excelent pentru îngrijirea pielii. Recomandat pentru combaterea infecțiilor ce apar la nivelul acesteia, a ulcerațiilor sau a excrescențelor de toate felurile. Se folosește cu succes în situații precum:
Ten și piele sensibilă la infecții - crema se aplică timp de 10 zile, de două ori pe zi, pe zonele cele mai expuse.
Ulcerații pe piele - dacă tinctura de tuia aplicată pe piele, provoacă usturimi atunci este recomandată crema. În caz contrar, crema se poate aplica după terminarea tratamentului cu tinctureă pentru o vindecare completă și estetică.
Reumatism (inclusiv cu deformări articulare), eczeme infecțioase sau ciuperci parazite - locurile afectate se ung zilnic de două ori cu cremă de tuia.
 

Atentie! Pentru a testa existența unei reacții alergice la preparatele din tuia, se aplică mai întâi produsul pe o porțiune mică de piele timp de 24 ore (4 ore în cazul cremei). Inflamația pielii, mâncărimile sau senzațiile de arsură sunt semne ale alergiei. Se  recomandă evitarea tratamentelor cu tuia.

Susține Natura.md: Devino Patron!